Stockholm,2016/09/08
Jag vill rekommendera en restaurang, Matdistriktet. Denna är en restaurang där man kan välja sin mat bland flera olika maträtter från bordet och då väga hur tungt det är. Man betalar per hekto.
Varje dag är mat där olika och samma. Samma, eftersom det finns alltid flera sallader och grönsaker, ett kött, en lax och en vit fisk. Olika, eftersom sallader,kött och grönsaker är olika varje dag. Mat-
stilen är samma.
Matkvaliteten är bra: allt är fräskt och daglig lagat och smakar mycket gott; atmosfär är bekvam och vacker; människor är glada.
En dag vandrade jag på Rådsmangatan nära Folkuniversitet. Längre bort såg jag ett fladdrande och färggrant material och tänkte att jag ville veta vad som fanns där. Jag gick dit, öppnade dörren och gick in. Vad för en överraskning!
Jag sa till kvinnan som arbetade i kassan: " Om du säger till mig att man betalar per kilo på denna restaurang tror jag dig inte!" och hon svarade " Ja, här betalar man per kilo/hekto."
Jag var i paradiset! Jag kunde välja och betala bara maten som jag ville ha; jag behövde inte betala ett bestämt pris och äta bara en matstil. Där kunde jag variera och ha olika typer av mat, olika färger som är gott för hälsan. Och smaka vad jag ville.
Till idag är denna min restaurang i Stockholm och mina vänner kallar den "Alziras restaurang" i stället för Matdistriktet.
PHOTOS: ALZIRA BOECHAT
TEXT: ALZIRA BOECHAT/ ERIK GUSTAFSSON
ADRESS: Matdistriktet Rådmansgatan 57
Nenhum comentário:
Postar um comentário